Bel mij terug

Gegarandeerd 8 cent per m3

Renomic: Duurzaamste waterzuiveringsinstallatie

Renomic duurzame waterzuiveringsinstallatieIn één stap met één pomp uw bronwater zuiveren van ijzer en mangaan door de Renomic! 


De roep naar duurzaamheid groeit, ook in de waterbehandelingsmarkt. Gezuiverd bronwater is van groot belang, zuivering kost echter veel energie. Remon is als organisatie veel bezig met innovatie en ontwikkeling. Na jaren onderzoek door onze researchafdeling is er een uniek systeem ontwikkeld. Een uiterst duurzaam nieuw type waterzuiveringsinstallatie geheel uitgevoerd in roestvast staal. Het grootste voordeel van de Renomic is dat er maar één pomp benodigd is voor de gehele installatie. Het stroomverbruik per m³ is hierdoor zeer laag. Dit resulteert in een gegarandeerde kostprijs van maximaal 8 eurocent per m³ gezuiverd bronwater.

Daarnaast blijft de meest duurzame waterzuiveringsinstallatie Renomic tijdens het zuiveringsproces continu onder druk staan, het voordeel hiervan is dat het kalk behouden blijft en de aanwezige gassen worden verwijderd.

Maximaal 8 eurocent per m³ gezuiverd bronwater

Het thema van de nieuwe RVS waterzuiveringsinstallatie Renomic is dan ook gericht op duurzaamheid: lage energiekosten. Remon gaat zelfs zover dat ze garandeert dat de klant met deze waterzuiveringsinstallatie niet meer betaalt dan 8 eurocent per m³ water (op basis van stroomtarief van 17 eurocent). Mocht de installatie meer dan de beloofde 8 eurocent stroom verbruiken, dan compenseert Remon dit verschil. Om dit exact te kunnen berekenen zal er daarom standaard een kWh- en watermeter worden geplaatst op uw Renomic zodat u als klant zelf kunt aflezen dat het stroomverbruik daadwerkelijk zo laag is als beloofd. Inmiddels draaien de eerste installaties al geruime tijd en de resultaten zijn verbluffend. Zo is er ook een Renomic geplaatst bij Mts. Van Weperen te Oosterwolde.

 

Online Monitoring-KleurentouchscreenOnline monitoring mogelijk


Tevens biedt Remon de mogelijkheid om online de Renomic waterzuiveringsinstallatie in de gaten te houden. Door een internetverbinding zijn alle processen te monitoren en zijn we altijd op tijd in geval van een mogelijke storing.

 

Alle voordelen van de Renomic op een rij:

 • maximaal 8 eurocent per m³ gegarandeerd

 • 50% minder energieverbruik

 • onderhoudsvriendelijk

 • slechts één pomp benodigd

 • essentiële hardheid/kalk blijft behouden

 • gesloten installatie, regenereren op basis van verzadiging van het filterpakket

 • langere levensduur filterpakket

 • geheel vervaardigd uit hoogwaardig RVS

 • online monitoring; toegang op afstand door Remon-monteur mogelijk

 • geen zout of chemische toevoegingen

 • geïntegreerde besturingskast

 • weinig opstellingsruimte nodig 1 m² 

Mts. Blauw te Eursinge

‘Wij maken al meer dan 15 jaar gebruik van een ontijzeringsinstallatie, echter waren we hier niet geheel tevreden over. Het water bevatte veel ijzer waardoor de ontijzeringsinstallatie veel moeite had om het water te zuiveren, hierdoor was er toch geregeld onderhoud nodig. Ook dateerde onze bron uit 1995 en was niet diep. Toen we besloten dat we gingen uitbreiden wilden we het beter voor elkaar hebben. We hebben toen Remon benaderd. Ze adviseerden een nieuwe diepere bron in combinatie met het nieuwste type waterzuiveringsinstallatie. Deze waterzuiveringsinstallatie is geheel van RVS, heeft een extreem laag energieverbruik en verbruikt geen zout. Remon heeft ons beloofd dat we niet meer dan 8 eurocent per m³ gezuiverd water betalen. Mijn installatie draait nu al een jaar probleemloos en ik heb water van perfecte kwaliteit!

Mts. Blauw te Eursinge Melkveebedrijf, 130 koeien

Ontvang maandelijks tips om uw bedrijfsresultaat te verbeteren