Bel mij terug

Watermakers

Watermakers

Remon WatermakerOp zee, zowel op booreilanden als platforms als schepen, is het belangrijk dat u over voldoende zoet water beschikt. Remon Waterbehandeling zuivert het zoute water van de zee met behulp van de Remon Watermaker zodat u altijd de beschikking heeft over schoon, zuiver water. Het zuivere water kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals consumptie, schoonmaak, luchtbevochtiging en proceswater. Er gaat geen kostbare tijd meer verloren met het aanleggen in een haven om het waterreservoir bij te vullen.

Reverse Osmosis

De watermakers van Remon werken op basis van membraantechnologie, genaamd Reverse Osmosis. Een RO-installatie levert water van de allerhoogste kwaliteit. Alle bacteriën, zouten en overige afvalstoffen worden uit het water verwijderd. Wat overblijft is zuiver water met een hoge en constante kwaliteit. Onze membraantechnologie is uitermate geschikt voor grootverbruikers die gebruik maken van opgepompt water. Alleen het zuiverste water dringt door het membraan van de RO-installatie. Het filter ontwikkelt tijdens de zuivering geen uitzonderlijke hitte en functioneert veel beter dan traditionele distillatieprocessen. Het RO-systeem verwijdert zelfs schadelijke stoffen die bij de analyse van watermonsters niet worden opgemerkt. Ammonium, bacteriën en virussen, zware metalen, natrium, nitriet en nitraat, sulfaat, ijzer en mangaan hebben geen kans.

De Remon Watermaker geeft de gebruiker toegang tot een oneindige voorraad zuiver water, altijd en overal.

Een gezonde bemanning is noodzakelijk voor de continuïteit van het werk. Zuiver water draagt hier aan bij. Als specialist in waterbehandeling is Remon bekend met de uitdagingen waar u op zee mee te maken krijgt. Remon zorgt voor voldoende water, van de juiste kwaliteit, met de juiste druk en met de juiste temperatuur. Remon verzorgt het gehele watermanagement zodat u altijd voorzien bent van zuiver water. Remon richt zich zowel op de kleinere schepen als de grote commerciële vaartuigen. Compacte watermakers zoals de Sedna zijn beschikbaar voor kleine schepen. De Sedna levert 40 liter drinkwater per uur. Deze watermaker is uitermate geschikt voor kleine schepen (tussen de 30 en 50 ft.). Ook voor gebruikers die meer dan 1000 liter per uur nodig hebben is Remon de geschikte partij. Remon levert op maat gemaakte watermakers.

Specificaties

• Geïntegreerde monitorings- en optimaliseringssoftware
• Volledig integreerbaar met het boordsysteem via Modbus en NMEA 2000
• UV-C Filtratie
Het systeem is voorzien van UV-C Sterilizer. Hiermee worden bacteriën verwijderd. Er is hierdoor geen kans op schadelijke bacterievorming op de membranen.
• Automatische controle- en detectiemogelijkheden
• Realtime afstandsmonitoring van essentiële systeemfuncties
• Automatisch drukregelingssysteem
De watermaker is voorzien van een automatische drukregeling. Hierdoor hoeft de watermaker niet constant te worden afgesteld en start de watermaker met een lage druk op wat de levensduur van de membranen en andere onderdelen aanzienlijk verlengd. Ook zal de watermaker automatisch de werkdruk bijstellen als het zeewater zouter of kouder wordt.
• Automatisch flushsysteem
Het systeem is uitgerust met een automatisch spoelsysteem. Na elk gebruik worden de membranen gespoeld met schoon water. Hiermee worden alle achtergebleven zouten verwijderd. Met dit automatische spoelsysteem wordt de levensduur van de membranen aanzienlijk verlengd.
• Intuïtief kleuren-touchscreen
• Industrieel PLC control
• Zowel 12-24 VDC als 230-400 VAC voedingsmogelijkheid
• Spoeltank met duo EC-meter
• Re-mineralisatie met pH-controle
Na behandeling van het ruwe water door de watermaker dient het water te worden geneutraliseerd. Deze functie wordt door de opharder gerealiseerd welke na de watermaker wordt geplaatst.
• Zelfreinigende waterfilters
• Flow- en drukregeling
• Tot maar liefst 50.000 liter gezuiverd water per uur

Verwijdert 99,98% van alle onzuiverheden
De Remon Watermaker is een waterzuiveringssysteem voorzien van zeer efficiënte membranen. De microscopische poriën van het membraan

Waarom een Remon Watermaker?
Normaal gesproken is een schip beperkt in haar tijd en afstand door de hoeveelheid vers water in de watertanks. Dankzij een Remon watermaker heeft het schip de beschikking over een onbeperkte hoeveelheid vers water. Zij kan nu langer en verder varen. Het comfort van onbeperkte douches en schoon water verbetert de kwaliteit van het leven aan boord.
De kwaliteit van het water is niet in alle havens gegarandeerd. De kwaliteit van het gezuiverd Remon-water is uitstekend. Het water is te gebruiken voor allerlei toepassingen aan boord, zoals koken, drinken en douchen.
• De Remon Watermaker is gemaakt van hoogwaardig, duurzaam materiaal.
• De Remon Watermaker is gemakkelijk te bedienen door de bemanning. Ook het onderhoud kan eenvoudig door de bemanning worden verricht.
• De Remon Watermaker is leverbaar in verschillende capaciteiten en afmetingen volledig afgestemd op uw wensen.
• Erg gebruiksvriendelijk door de duidelijke bediening via het 7" full color touchscreen, met mogelijkheid tot integratie in het boordsysteem via modbus of NMEA 2000 en hulp op afstand (indien aangesloten op het internet) vanuit Remon bij het inregelen of storingen.
• De mogelijkheid om te opereren onder zware omstandigheden met temperaturen onder de 0° C.

Projecten
Gulden Leeuw

Gulden Leeuw

Gulden Leeuw

Op de Gulden Leeuw kan men de emotie ervaren om met een geweldig zeilschip een dag of avond op zee te zijn. De Gulden Leeuw is ontworpen en gebouwd als oceaanwaardig schip met ijsklasse. Door de gekozen tuigage is het een snel, degelijk schip. De Gulden Leeuw is een driemast-topzeilschoener; de voorste mast is dus tevens ra-getuigd. Dit Tallship kan alle internationale wateren bevaren. Op de Gulden Leeuw heeft Remon een Watermaker Professional geplaatst. Door de watermaker beschikt de bemanning van de Gulden Leeuw altijd en overal over vers water, ideaal voor lange overtochten!

Gulden Leeuw

Ontvang maandelijks tips om uw bedrijfsresultaat te verbeteren