Bel mij terug

.

Wat voor onthardingszout voor waterontharder/ionenwisselaar?

Hoge zuiverheidsgraad, afwezigheid onoplosbaarheden

Remon gebruikt alleen hoogkwalitatieve zouttabletten voor uw huishoudelijke of industriële waterontharder/ionenwisselaar. Ons geraffineerde vacuümzout zouttabletten bevat een NaCI gehalte van >99.9%. Zouten met een minder zuivere pekel kunnen de levensduur van het hars in uw ontharder negatief beïnvloeden. Deze zouten bevatten een hoger gehalte aan onoplosbaarheden, zoals zand en steentjes. Deze onoplosbaarheden veroorzaken verstoppingen in uw ontharder. Bij kwalitatief minder zuiver onthardingszout is het gehalte aan onoplosbaarheden fors hoger dan bij geraffineerd vacuümzout. 

Hardheid zouttabletten
De vacuüm zouttabletten van Remon zijn rond van vorm en hard van structuur. Om een gelijkmatige en constante pekelaanmaak te bekomen, alsook het vermijden van zoutpap onderin de ontharder, is het van belang dat de korrel of de tablet rond is en voldoende hard is qua structuur. Bij zouttabletten van minder goede kwaliteit (en die bv. antiklontermiddel bevatten), zal deze na een korte tijd uiteenvallen en zo de zoutbak verstoppen. 

Remon zouttabletten bevatten geen poederzout
Bij onthardingszouttabletten van minder goede kwaliteit kan het voorvallen dat er relatief veel poederzout in de zakken te vinden is. Wanneer men de zak uitgiet in de zoutbak kan dit poeder zorgen voor koeken van het zout en zo het pekelvat verstoppen (papvorming). 

Remon zouttabletten bevatten geen E-nummers
Bij zouttabletten van minder goede kwaliteit is vaak antiklontermiddel in de tabletten aanwezig (dit is een E-nummer). Dit zorgt ervoor dat de tabletten broos zijn en heel snel uiteen zullen vallen (met verstopping van de zoutbak tot gevolg). Bij “technische” zouten of wegenzout kan de hoeveelheid antiklontermiddel heel hoog liggen (> 100 ppm). Dit is niet gunstig voor de ontharder (antiklontermiddel is meestal een hexacyanoferraation).

Remon zouttabletten zijn geschikt voor mens en dier
Remon zouttabletten zijn goedgekeurd voor de levensmiddelenindustrie en dus ook veilig te gebruiken in uw woning en bedrijf. Het onthardingszout is geschikt voor het ontharden van drinkbaar water en water dat bestemd is voor de productie van voedingsmiddelen. De zouttabletten bevatten geen chemische toevoegingen of andere bindmiddelen.

Remon zouttabletten voldoen aan de Europese Norm
Er bestaat een Europese norm (EN973) die omschrijft waar het zout aan moet voldoen om binnen de hoogste zuiverheidsklasse te vallen (Type A = hoogste zuiverheidsklasse). Het Remon zout voldoet aan deze 
EN 973 Type A norm.

Remon zouttabletten zijn geschikt voor het verzachten van drinkwater en water bestemd voor de voedingsindustrie. Zowel voor alle huishoudelijke als alle industriële waterontharders. De zouttabletten zijn eveneens geschikt voor zwembaden met membraanelektrolyse.

Bestel direct uw zouttabletten. 

 

Ontvang maandelijks tips om uw bedrijfsresultaat te verbeteren