Bel mij terug

Spuiwaterzuivering

Spuiwaterzuivering

EFROSNN

Waarom de Remon Oxidator?

Voldoe aan de Zuiveringsplicht vanaf 1 januari 2018

Vanaf 1 januari 2018 is de zuiveringsplicht voor het zuiveren van lozingswater (spuiwater) afkomstig van de glastuinbouw van kracht. Dit houdt in dat al het geloosde drainwater afkomstig van een glastuinbouwteelt behandeld moet worden door een goedgekeurde waterzuiveringsinstallatie met een zuiveringsrendement van minimaal 95%. Het restwater moet worden gezuiverd van gewasbeschermingsmiddelen (GBM). Als het hier over spui gaat, bedoelen we de afvoer van gietwater, drain- en drainagewater op het riool en, bewust en onbewust (lekkage) naar oppervlaktewater.

De goedkoopste op de Nederlandse markt!

Wij beseffen goed dat de aanschaf van een spuiwaterzuivering een investering is die niets zal bijdragen aan uw productieproces of teeltopbrengst. Remon Waterbehandeling heeft daarom een zuiveringsinstallatie ontwikkeld die de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft, de Remon Oxidator. Onze zuiveringsinstallatie is uitermate geschikt voor behandeling van lozingswater, heeft geen overbodige opties en is speciaal ontwikkeld voor moderne glastuinbouwbedrijven. Bovendien is de Oxidator BZG-goedgekeurd! 

De voordelen van de Remon Oxidator

 • De laagste investeringskosten
 • De laagste onderhoudskosten
 • De laagste verbruikskosten
 • Alleen voor spuiwaterzuivering

 

Remon Oxidator Zuiveren Lozingswater

 

Compleet online uitgevoerd

Door onze jarenlange ervaring  op het gebied van waterbehandeling (meer dan 35 jaar) weten wij dat een installatie gemakkelijk in bediening moet zijn en dat de juiste informatie te allen tijde beschikbaar moet zijn. De Oxidator is daarom uitgevoerd met een groot kleurentouchscreen. Dit scherm is via internet gekoppeld aan uw tablet of pc. U kunt daarom alle functies op afstand bedienen en monitoren. Enkele voorbeelden: 

 • Realtime niveau bassin
 • Realtime zuiveringsflow
 • Hoeveelheid gezuiverd spuiwater
 • In- en uitschakelen
 • Inschakelen reinigingscyclus
 • Melding bij storingen
 • Melding wanneer onderhoud benodigd is

 

We kunnen zelfs storingen oplossen door op afstand in te loggen. Tevens kan de installatie zeer nauwkeurig worden afgesteld zodat deze draait met het hoogste rendement!

Monitor Remon Oxidator

 

Bediening op afstand Remon Oxidator

Klaar voor de toekomst

Met de Remon Oxidator bent u klaar voor de toekomst. Wij verwachten dat de regels straks nog verder worden aangescherpt en dat men verwacht dat u alle lozingsgegevens periodiek bijhoudt en aanlevert (online registratieplicht). Met de Remon Oxidator heeft u hier geen werk van. De gehele geschiedenis kan worden aangeleverd met een paar drukken op de knop. Wees dus verstandig en koop een online systeem. In de opstellingsruimte is een internetkabel benodigd. Mocht u dit niet hebben dan kunnen wij middels een unit met simkaart een internetmodule aanbieden tegen meerprijs.

Ook als u van plan bent volledig te gaan recirculeren

Veel telers zijn van plan om binnen enkele jaren over te gaan op een volledige recirculatie van restwater. Dit zou betekenen dat er helemaal geen water meer wordt geloosd. Toch zijn er situaties waarbij een oxidator erg welkom zou zijn. Denk bijvoorbeeld aan een teeltwisseling bij het reinigen van de druppelaars en de draintanks. Deze middelen mogen vaak niet worden geloosd in het oppervlaktewater. Tevens hoef je een nieuwe teelt niet meer te starten met een deel oud drainwater, maar kun je dit lozen en weer met een schone lei beginnen.

Hoe werkt de Remon Oxidator?

De Remon Oxidator is gemaakt om gewasbeschermingsmiddelen af te breken en werkt op basis van inline continue zuivering waarbij er gebruik wordt gemaakt van waterstofperoxide in combinatie met lage druk UV (ultraviolette straling). Deze techniek is relatief simpel maar toch erg betrouwbaar. 

Voordelen Remon Oxidator GMB installatie:

 • Meest efficiënte zuiveringsmethode (lage druk UV met waterstofperoxide)
 • Zeer degelijk opgebouwd in RVS
 • Gemakkelijke bediening door touchscreen in één handeling
 • Compleet online monitoring en bediening
 • Modulair uit te breiden
 • Het verwijderingsrendement van imidacloprid is 100%.
 • Gewasbeschermingsmiddelen worden met gemiddeld 99,7% verwijderd.
 • Stekkerklaar te plaatsen
 • Uitgevoerd met Grundfos pompen
 • BZG-gecertificeerd

Waar wordt de Remon Oxidator geplaatst?

De Remon Oxidator wordt bij voorkeur achter uw bestaande drainsilo of rioolbuffersilo geplaatst. Mocht het water te geconcentreerd zijn dan kunt u uw niveau aanpassen en een gedeelte lozen via de Oxidator. De lozing zal plaatsvinden gedurende een periode van een aantal uren. Uit onderzoek is gebleken dat het overbodig is om in een zeer korte tijd te lozen. Vaak beschikt het riool ook niet over voldoende capaciteit om het lozingswater in één keer af te voeren. Door het lozen te spreiden over een aantal uren (bijvoorbeeld 20 uur) hoeft u een aanzienlijk kleiner en dus goedkoper model aan te schaffen. Werking Oxidator Zuiveren Lozingswater

Schematische weergave plaatsing Oxidator

Welk model en welke capaciteit heb ik nodig?

De Remon Oxidator is één model, leverbaar in 3 capaciteiten. Respectievelijk de Oxidator 500, 1000 en 1500. Het getal staat voor de zuiveringscapaciteit in liters per uur.  Bij elk type wordt het aantal UV lampen met 4 stuks uitgebreid. Hierdoor is de maximale capaciteit 1.5 m³/u (1500 l/u). De Remon Oxidator voldoet hiermee aan 90% van de glastuinbedrijven in Nederland.

Maak vrijblijvend een afspraak!

Wilt u meer weten over de Remon Oxidator? Graag komt één van onze glastuinbouw adviseurs vrijblijvend bij u langs om u te informeren. Tevens kunnen we u een advies geven over gietwater.  

Bel 0594-648080 of mail naar info@remon.com.

Afspraak aanvragen

 

Peter van den Bosch

Peter van den Bosch is sinds 1986 eigenaar van het glastuinbouwbedrijf dat tegenwoordig 5,6 hectare groot is. Peter is begonnen met tomaten maar sinds 1995 worden er rode en gele paprika's in de kas geteeld. Peter woont vlakbij zijn bedrijf en werkt met een team dat bestaat uit een bedrijfsleider en vijf vaste krachten. In het seizoen werken er twaalf uitzendkrachten mee. 'Doordat de verplichte zuivering van de restwaterstromen eraan zit te komen heb ik mij verdiept in de techniek en de verschillende aanbieders. Het apparaat dat ik aan ging schaffen moest het drainwater zuiveren zodat het geloosd mag worden, meer hoeft het niet te doen. Dan ga je kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Als ik het systeem direct achter mijn drainsilo liet plaatsen had ik een zuiveringsinstallatie nodig met een erg hoge capaciteit en dito aanschafwaarde. Evert Veldkamp van Remon adviseerde om een nieuwe buffersilo te plaatsen, zodat ik met een relatief compacte zuiveringsinstallatie kan werken. Dit gaf mij de doorslag om voor Remon te kiezen' vertelt Peter.

Peter van den Bosch Paprikateler te Bergschenhoek

Ontvang maandelijks tips om uw bedrijfsresultaat te verbeteren