Bel mij terug

Ionenwisselaars

De Nieuwe Generatie Ionenwisselaar

Ionenwisselaar Remon


De nieuwe generatie Ionenwisselaars voor agrarische en industriële toepassingen voorzien van de modernste technieken.

Nu geen hardheid meer op 0.  

Nieuwe opstellingen in:

- simplex
- duplex
- triplex
- quadplex

 

 

 

De nieuwe generatie ionenwisselaars van Remon

Met de nieuwe generatie ionenwisselaars van Remon heeft u een product dat zonder problemen kalk, ijzer, mangaan en schadelijke gassen verwijdert uit het water. Wij garanderen u de laagste kostprijs per m³ gezuiverd water. Dankzij onze ontwikkelingsafdeling zijn wij er in geslaagd om een unieke ionenwisselaar te maken die via een PLC-besturing wordt aangestuurd en is voorzien van de nieuwste technologieën. Zo hebben wij de  'droogzoutbed´ technologie en het tegengestelde regeneratieproces ontwikkeld. Daarnaast is de installatie door een overzichtelijk touchscreen eenvoudig te bedienen. Het is zelfs mogelijk dat wij uw installatie via een internetverbinding online monitoren waardoor u alleen onderhoud krijgt wanneer u dit echt nodig heeft. Een onderhoudsabonnement is hierdoor niet meer nodig. Hieronder worden de voordelen van de nieuwe generatie Remon ionenwisselaars op een rij gezet:

'Droogzoutbed' technologie

De nieuwste ionenwisselaars van Remon maken gebruik van de gepatenteerde 'droogzoutbed' technologie. In een reguliere ionenwisselaar was het noodzakelijk dat het zout dat werd gebruikt om de harskorrels mee schoon te spoelen circa 16 uur de tijd nodig had om op te lossen in water voordat het klaar voor regeneratie was. Het pekelwater (spoelwater) was hierdoor volledig verzadigd met zout. Door onderzoek en uit de praktijk zijn we er achter gekomen dat pekelwater met een veel lager zoutgehalte minstens zo effectief is.

Met de nieuwe 'droogzoutbed' technologie zijn we er in geslaagd water te vernevelen boven de (droge) zoutvoorraad, waardoor spoelwater van hoge kwaliteit te verkrijgen is in slechts enkele minuten.  De hoeveelheid spoelwater is hierdoor nihil en het zoutverbruik wordt met wel 50 tot 70 % gereduceerd ten opzichte van een 'nat' zoutbed. Uw gezuiverde bronwater wordt hierdoor nog voordeliger.

Koppelen van meerdere flessen.

De moderne Ionenwisselaars bestaan uit meerdere flessen, wat er voor zorg draagt dat u altijd over voldoende water beschikt. Vroeger was het nodig dat het zout, wat gebruikt wordt voor het regenereren circa 16 uur de tijd nodig had, om op te lossen in het water. Met de nieuwe PLC besturing zijn we er in geslaagd dit te reduceren naar slechts enkele minuten. Regenereren kan zowel volume als tijd gestuurd. Door de nieuwe besturing is het spoelwater nihil. 

Ionenwisselaar Remon Waterontharder

Slechts één pomp nodig:
De Ionenwisselaar kan zowel aangedreven worden door een Hydrofoor als een frequentie gestuurde pomp (Als u de installatie wil gaan gebruiken voor het behandelen van ruw bronwater). Deze opvoerpomp draagt tevens zorg voor het regeneratieproces (reinigen filterinhoud).

Gassen in het grondwater
Bronwater bevat meestal gassen, zoals Methaangas, bodemreuk, enz. Voor menselijk-, en dierlijkconsumptiewater is het belangrijk dat deze gassen worden verwijderd door middel van intensieve beluchting, om het leidingwerk te beschermen en de prestatie van uw bedrijf te vergroten.

Omdat het helaas niet mogelijk is het water in een normale Ionenwisselaar intensief te beluchten, kan dit voor problemen zorgen. Maar met de speciale ionenwisselaar van Remon beluchten we het water wel indien het noodzakelijk is. 

Zoutopslag Remon Zouttabletten Zoutverbruik
Het zoutverbruik van deze zuiveringstechiek met een droog zoutbed is met name afhankelijk van de ruwe kwaliteit van uw leiding- of bronwater en het waterverbruik. Remon kan aan de hand van de ruwe waarden een nauwkeurige inschatting maken van het dagelijkse zoutverbruik. Het zout wordt aangeleverd in tabletvormen en is verpakt per 25 Kg. Remon kan uit haar assortiment het juiste zout aanbieden tegen een zeer aantrekkelijke prijs omdat wij het grootschalig inkopen. 
Remon levert de beste kwaliteit regeneratiezout voor alle ontharders / ionenwisselaars. Vacuüm zouttabletten, zuiverheidsgraad 99,9%. Nergens goedkoper! 

Bel gerust met ons hoofdkantoor (+ 31) 0594-648080 voor meer informatie of om uw zoutbestelling op te nemen. U kunt uw zout ook online bestellen via ons bestelformulier

Ionenwisselaar Remon vrachtwagen

 Wij leveren de zouttabletten bij u thuis af.
W. A. de Jong te Gorredijk

Op mijn bedrijf maak ik al meer dan 25 jaar gebruik van bronwater en een ontijzeringsinstallatie. Deze was geschikt voor 100 koeien. Toch bevatte het water veel ijzer en nitriet. Hierdoor moest ik vaak de leidingen reinigen. Na uitbreiding van ons bedrijf heb ik gekozen voor een ionenwisselaar in combinatie met de ontijzeringinstallatie van Remon. Er lopen nu 300 dieren en de installatie kan het water goed schoon krijgen. De ionenwisselaar haalt alle ijzer en mangaan er uit en door de ontijzering worden ook nog eens alle gassen verwijderd. Het water is nu brandschoon, smaakt en ruikt heerlijk!

W. A. de Jong te Gorredijk Melkveehouder

Ontvang maandelijks tips om uw bedrijfsresultaat te verbeteren