Bel mij terug

Titan Membraanfiltratie

Titan Membraanfiltratie van Remon Waterbehandeling

TITAN®, de nieuwste generatie membraanfiltratie van Remon Waterbehandeling

Remon Titan Membraanfiltratie

TITAN® reverse osmose RO, is de nieuwste generatie membraanfiltratie van Remon Waterbehandeling

Membraanfiltratie is niet meer weg te denken uit de huidige waterbehandelingswereld. Remon heeft als innovatief bedrijf haar steentje bijgedragen aan deze techniek door TITAN® te ontwikkelen. In TITAN® zit alle bekende kennis omtrent membraanfiltratie verwerkt. 

Wat is membraanfiltratie / omgekeerde osmose?

Membraanfiltratie is een drukgedreven membraanproces dat vooral gebruikt wordt om organische stoffen zoals microverontreinigingen en enkel- en meerwaardige ionen te verwijderen. De maten voor de filterporiën liggen tussen de 1 en 10 nm. Met de TITAN® verwijdert u zelfs schadelijke stoffen die bij de analyse van watermonsters niet worden opgemerkt. Een speciale sensor bewaakt het zuiveringsproces. Met het bijpassende voorraadvat beschikt u ook tijdens piekmomenten over voldoende water. Alleen het zuiverste water dringt door het membraan van de TITAN®. Bacteriën, virussen, zout, ijzer- en mangaanverbindingen, ammonium, zware metalen, natrium, chloride, nitriet, nitraat, sulfaat en schadelijke gassen zijn kansloos. En dat alles in één zuiveringsgang! Bovendien blijft dankzij het multifilter na de TITAN® het kalkgehalte (hardheid) en de essentiële mineralen in het water behouden (Ca 1 mMol/l). U beschikt met deze membraantechniek gegarandeerd over een constante, hoge kwaliteit gezuiverd (drink)water. Bovendien maakt dit Membraanfiltratie geen gebruik van zout waardoor er geen zout meer aangekocht hoeft te worden en, nog belangrijker, het natriumgehalte in uw water wordt ook bij deze installatie gelukkig niet verhoogd. 

Wat is de capaciteit van deze waterinstallatie?

TITAN® is leverbaar in een grote variëteit in capaciteiten, van 300 liter per uur tot ruim 30.000 liter schoon water per uur! Zowel voor industrie, glastuinbouw, carwash, ketelwater, ultrapuur water, waterstofproductie, laboratoria, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Dit membraanfiltratie systeem wordt in bronwatertoepassingen standaard geleverd met een zelfreinigend multifilter om het water te ontdoen van schadelijke gassen en het water verder na te behandelen. Remon levert en monteert de TITAN® installatie Turn-key tot aan uw verbruiksleiding. Alles uit één hand. De nieuwe pompen en besturing werken nog geavanceerder en worden uit 1 centrale kast aangestuurd. Bij waterleidingtoepassingen kan de TITAN® in de meeste gevallen rechtstreeks op het waterleidingnet worden aangesloten zonder voorbehandeling. Indien een hogere recovery gewenst is, is een voorbehandeling raadzaam.

Bedien uw membraanfiltratie waterinstallatie met touchscreen

Met de geïntegreerde online besturing van TITAN® heeft u de volledige controle over de waterinstallatie. U kan waardes uitlezen, statussen controleren en in  geval van een calamiteit stuurt de installatie zelf al een bericht naar Remon, zodat onze 24/7 servicedienst voor u op pad gaat.

Wilt u weten wat het energieverbruik is of bent u nieuwsgierig naar uw waterverbruik? Het nieuwe REMON-Touchscreen biedt u nu de mogelijkheid.

Ontvang maandelijks tips om uw bedrijfsresultaat te verbeteren