Bel mij terug

Ontijzeringsinstallatie

Ontijzeringsinstallaties

De term ontijzeringsinstallatie

De term ‘ontijzeringsinstallatie’ kan veel verschillende betekenissen hebben en zorgt vaak voor verwarring. Er zijn namelijk verschillende technieken te hanteren om ijzerhoudend water te zuiveren. Eigenlijk zouden deze verschillende type installaties dus allemaal wel een ‘ontijzeringsinstallatie’ kunnen worden genoemd. Veelgebruikte termen zijn dan ook: ‘ontijzering’ en ‘ontijzeraar’.
Remon is meer dan 35 jaar geleden begonnen met de productie van de eerste echte ‘volautomatische’ ontijzeringsinstallatie.

Open ontijzering

Bij Remon is een ontijzeringsinstallatie een open zuiveringssysteem waarbij bronwater (grondwater) bovenin de filtertoren wordt verneveld. Door de aanwezigheid van zuurstof oxideren metalen als ijzer en mangaan achter in het filterpakket. Als na verloop van tijd het filterpakket is verzadigd wordt automatisch het terugspoelsysteem in werking gezet. Een omgekeerde spoelcyclus in combinatie met luchtstoten zorgt ervoor dat het filterpakket wordt gereinigd en weer klaar is om verder te zuiveren.

Ontgassen en toevoegen van vers zuurstof

Bijkomend voordeel van een ontijzeringsinstallatie is dat het water optimaal wordt belucht waardoor schadelijke gassen kunnen ontsnappen. Als het bronwater niet intensief belucht wordt en pas voor het eerst in aanraking komt met zuurstof bij de innamepunten, dan komen daar de schadelijke gassen methaan en waterstofsulfide vrij. Dit zorgt voor nare geuren (rotte eieren lucht), slijmvorming en een verminderde wateropname. Door beluchting in een ontijzeringsinstallatie wordt er juist zuurstof toegevoegd en kunnen de schadelijke gassen ontsnappen wat garant staat voor een lekkere smaak, verhoogde wateropname en betere prestaties van uw dieren.

Verschillende modellen

De ontwikkelingsafdeling van Remon heeft niet stil gezeten, hierdoor kunnen we u verschillende modellen ontijzeringsinstallaties aanbieden afhankelijk van uw wensen. We hebben zowel basismodellen als het allernieuwste ontijzeringssysteem R3000NT met touchscreen waarbij alle gegevens realtime gevolgd kunnen worden. Remon heeft onderstaande modellen ontijzeringsinstallaties in haar assortiment:

  1. Remotector 3000 NT
  2. Remotector 2000/2000 XL
  3. Remon R710

Er komt veel kijken bij het kiezen van een ontijzeringsinstallatie. Remon laat niets aan het toeval over en biedt u geheel vrijblijvend een professioneel advies over welk type waterzuivering het beste bij uw situatie/bedrijfsvoering past. Maak snel een afspraak!

Technische voorsprong ontijzeringsinstallaties Remon ten opzichte van andere aanbieders

1. Verhoogde filtertoren
Zowel de R710 als de R3000NT is te verkrijgen met een verhoogde filtertoren. Hierdoor wordt het water optimaal belucht en zuurstofrijk gemaakt.

2. Luchtdrukbeveiliging
Mocht er zich een storing voordoen in de luchtcompressor dan wordt de installatie op de stand-by modus gezet totdat de storing is opgelost. Veel overige ontijzeringsinstallaties draaien gewoon door, met alle gevolgen van dien.

3. Hoog niveau beveiliging
Mocht de afvoerleiding verstopt raken en de installatie zijn spoelwater niet kwijt kunnen dan schakelt de installatie automatisch over op de stand-by modus totdat de storing wordt opgelost. U loopt hierdoor geen kans op waterschade door overstroming van de filtertoren. 

4. Automatisch spoelsysteem: Remotector
Een geïntegreerde sensor meet exact wanneer het filterbed verzadigd is. Het grote voordeel hiervan is dat u nooit te vaak spoelt en er geen energie wordt verspild. Veel ontijzeringsinstallaties in de markt worden vooraf ingesteld en spoelen op deze tijden. Het is erg moeilijk om dit exact uit te rekenen, daardoor spoelen deze systemen zestig procent vaker dan een model uitgerust met de Remotector.

5. Dubbelwandig en met geïntegreerde lekbak
De R3000NT is standaard dubbelwandig en met geïntegreerde lekbak uitgevoerd. Hiermee wordt condensvorming op de buitenkant voorkomen en zal de vloer niet nat worden. 

6. Online en touchscreen
De R3000NT is voorzien van een volledig digitaal besturingssysteem. Alle processen zijn online te bedienen en te monitoren. Doordat alles terug te lezen is kunnen we de installatie perfect afstellen op uw waterkwaliteit en waterverbruik. Hierdoor zal de installatie nog efficiënter water zuiveren.

Ontvang maandelijks tips om uw bedrijfsresultaat te verbeteren