Bel mij terug

Warm/Koud Watertanks Systeem

Warm Koud Watertanks Systeem

Met een koudwater en warmwater opslagtank gaat er geen energie verloren. Met dit warm/koud watertank systeem kunt u het teveel aan energie opslaan, om het op een later tijdstip nuttig aan te wenden. Warmte wat u terugwint bij het koelen van vers gemolken melk door een plantenkoeler kunt u bijvoorbeeld aanwenden om het drinkwater voor uw dieren lauw te maken. Dit resulteert in een betere drinkwateropname door uw dieren en dus betere prestaties. Ook kan het warme water bijvoorbeeld worden gebruikt voor het reinigen van de stal. Warm water maakt beter schoon. Maar hoe bewaart u al die warmte? Die kunt u opslaan in een kunststof warm Watertank.

Hoe werkt het?

In de voorkoeler/platenkoeler wordt net gemolken melk gekoeld met koud bronwater. Het opgewarmde water wordt vervolgens verpompt naar een warmwatertank. Een slim regelventiel, aangestuurd door een volautomatisch stuur- en regelsysteem, wendt eerst het opgewarmde water aan voor het drinkwater voor uw dieren en pas als die watertank leeg is wordt het koude water gebruikt. De warm en koud watertanks zijn onderling met elkaar verbonden. Een frequentiegestuurde, dus zeer zuinige pomp, zorgt voor circulatie van het water. Onze adviseurs maken graag een berekening voor de benodigde grootte van de opslagtanks.

Voordelen Koud en Warm Watertank Systeem:

* Met een koud- en warmwater systeem gaat er geen energie en water verloren

* Met een warm- en koudwater systeem hebt u slechts één pomp nodig voor schoonspuitwerkzaamheden

Turboknop

Remon voorziet uw pomp van een unieke turboknop. Daarmee realiseert u tijdelijk een extra hoge waterdruk, ideaal voor het reinigen van de melkput of de stal met lauwwarm water. De turboknop realiseert alleen hoge druk daar waar u het nodig heeft. Dus bijv. niet naar de drinkbakken. 

Deskundig advies

Elk bedrijf is anders, daarom laten wij vooraf altijd, geheel vrijblijvend, een Remon-deskundige bij u langs komen, om de situatie ter plekke te bekijken en samen met u een concept op te stellen.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via 0594-648080 of info@remon.com

Van der Tweel te Oosterzee

‘Met mijn huidige installatie had ik net niet genoeg capaciteit voor handen. We hebben ook een platenkoeler die flink wat water nodig heeft. Daarom hebben we gekozen voor een warm en koud watertank systeem van Remon. Nu hebben we overal genoeg waterdruk, 20.000 liter op voorraad en hoeft het warme water afkomstig van de platenkoeler niet meer weggegooid te worden.’

Van der Tweel te Oosterzee Melkveebedrijf met 195 koeien

Ontvang maandelijks tips om uw bedrijfsresultaat te verbeteren