Bel mij terug

Koeling van warmtewisselaars

Koeling van warmtewisselaars

Koel nu uw melk effectief zonder waterverlies

Om stroom te besparen in de melkveehouderij wordt er zeer vaak gebruik gemaakt van een warmtewisselaar (platenkoeler of buizenkoeler) om de melk te koelen. Remon-water kunt u hier heel goed voor gebruiken. Het water uit de bron heeft een temperatuur rond de 8-11 graden en is kouder dan leidingwater. Laat nu uw koelsystemen effectiever werken door het nieuwe Remon Watermanagementsysteem.

 Remon Watermanagement

 

Grotere melkstands en meer koelwater

De nieuwe melkput/stands die vandaag de dag gebouwd worden zorgen voor een hogere levenskwaliteit van de ondernemer. Er kunnen meer koeien gemolken worden per uur, waardoor het aantal uren melken per dag minder wordt.

Een grotere melkput waar meerdere koeien per uur gemolken worden, betekent meer melk per uur. Meer melk per uur betekent meer koelwater per uur. Om de melk te koelen tot circa 14-15 graden, is er zo'n 2-3 ltr koud water nodig. Tegenwoordig zijn de melkpompen al vaak frequentie gestuurd. Dit zorgt ervoor dat de warme melk niet gelijkmatig door de platenkoeler wordt gepompt. Om te zorgen dat de melk wel voldoende wordt gekoeld, is het noodzakelijk om met een extra koud watervoorraad te gaan werken, of met een waterzuiveringsinstallatie die een hogere opbrengst gezuiverd water levert. Wel moet er rekening worden gehouden met het stroomverbruik bij een grotere waterzuiveringsinstallatie. De waterverbruikpieken op een bedrijf zijn meestal maar een aantal uren. De rest van de dag zal dan een te grote waterzuiveringsinstallatie in bedrijf staan voor een veel geringer waterverbruik.

Als de frequentiegestuurde melkpomp loopt, zal op dat moment ook de Remon-platenkoelerpomp in bedrijf gaan om de platenkoeler/buizenkoeler te verzorgen van de juiste hoeveelheid koud water. Als het koude koelwater door de platenkoeler/buizenkoeler is gepompt, is het lauw en heeft het een temperatuur rond de 17-20 graden. Het Remon Watermanagementsysteem zorgt voor het opvangen van dit lauwe water en zorgt er tevens voor dat er geen druppel verloren gaat.

Maar één pomp nodig

De intelligente besturing als onderdeel van het Remon Watermanagementsysteem maakt het mogelijk dat er maar één pomp nodig is om zowel het lauwe water als het koude water (als het lauwe water op is) te verpompen op het bedrijf. Het lauwe water krijgt altijd voorrang om zo bacteriën te vermijden. Het unieke reinigingssysteem zorgt ervoor dat er geen bacteriën ontstaan in warme (lauwe bassin). Maar het gaat verder. Zelfs met deze éne pomp, kunt u ook uw melkstand schoon maken met veel water en extra druk. En het rondpompsysteem in de stal is eenvoudig te koppelen aan deze software. Kortom meerdere vliegen in één klap.

Stel zelf uw gewenste druk in

Via een Touch screen is het mogelijk om de gewenste druk in te stellen op uw bedrijf, wanneer u maar wilt. 

Communiceren met uw Watermanager

Al uw gegevens zijn eenvoudig af te lezen. Bijvoorbeeld de waterdruk, de watervoorraad, waterverbruik in het afgelopen jaar, laatste 24 uur, gemiddeld dagverbruik, etc. U kunt uw installatie zelfs koppelen met uw mobiele telefoon. Als er een leiding in uw stal defect is, voorkomt het Remon-watermanagement-system dat uw kelders vol lopen en zal over schakelen naar de veiligheidsmodus.

Modulair te vergroten

Het systeem is ten aller tijden modulair te vergroten. Alle onderdelen zijn zo gemaakt dat ze in een later stadium aangepast kunnen worden aan uw bedrijfssituatie. Het systeem groeit eenvoudig met uw bedrijf mee.

Bestaande producten integreren

Als u beschikt over een bestaande waterzuivering en/of bassin kunnen deze in de meeste gevallen geïntegreerd worden.

Deskundig advies

Elk bedrijf is anders, daarom laten wij vooraf altijd, geheel vrijblijvend, een Remon-deskundige bij u langs komen, om de situatie ter plekke te bekijken en samen met u een concept op te stellen.

Van der Tweel te Oosterzee

‘Met mijn huidige installatie had ik net niet genoeg capaciteit voor handen. We hebben ook een platenkoeler die flink wat water nodig heeft. Daarom hebben we gekozen voor een warm en koud waterbassin van Remon. Nu hebben we overal genoeg waterdruk, 20.000 liter op voorraad en hoeft het warme water afkomstig van de platenkoeler niet meer weggegooid te worden.’

Van der Tweel te Oosterzee Melkveebedrijf met 195 koeien

Ontvang maandelijks tips om uw bedrijfsresultaat te verbeteren