Bel mij terug

Remon Boerderijboiler AGRI HR ENERGY SOLAR (all electric)

AGRI HR ENERGY Solar (all electric)De Remon Boerderijboiler AGRI HR ENERGY Solar is een uniek zonneboilersysteem voor heet water in de melkveehouderij. Dit toestel verwarmt in een groot deel van het jaar het water gebruiksklaar op 60°C en verhit dit pas tot 85°C wanneer u het nodig hebt. Alleen de manier waarop dit gebeurt verschilt met onze andere boilers: in plaats van met gas, wordt het water in de boiler tot 60°C verwarmd door een thermische zonnecollector. Met een slim laadsysteem (elektrisch element) wordt alleen de bovenste helft van de boiler verhit naar 85°C. Zo heeft u altijd genoeg water op de juiste temperatuur voor het voorspoelen en reinigen van de melkleiding en de melktank, en bespaart u fors op uw energiekosten tot wel 65%!

HeatpipesGeschikt voor vlakkeplaatcollector en heatpipes

De Remon Boerderijboiler AGRI HR ENERGY Solar kan zijn energie halen uit een vlakkeplaatcollector, maar er kunnen ook heatpipes worden aangesloten. Deze techniek houdt warmte ook bij een lage buitentemperatuur extreem goed vast. Afhankelijk van de ruimte op uw dak kan de basistemperatuur van 60°C volledig worden opgewekt door de zon. En op zonnige dagen hebt u aan heatpipes genoeg om uw melkveehouderij volledig van heet water van 85°C te voorzien.

Heatpipes 

Alle benodigde energie voor uw heet water zelf opwekken via de zon, ongeacht het weer? Sluit uw Remon Boerderijboiler dan aan op onze heatpipes. Deze innovatieve collectoren houden de warmte van de zon ook bij een lage buitentemperatuur extreem goed vast. Zo behaalt u zowel in de zomer- als in de winterperiode een zeer hoog rendement. Zelfs bij temperaturen ver onder nul wordt uw water bij voldoende straling nog verwarmd.

Uw voordeel 

  • Milieuvriendelijke, duurzame oplossing
  • Lagere energierekening voor heet water
  • Minimale stilstandsverliezen
  • Geen kalksteen meer door lagere constante temperatuur
  • Tot vijf keer langere levensduur dan oude systemen
  • Komt in aanmerking voor diverse subsidies (EIA, KIA, ISDE)
Werkingsprincipe 

Remon Boerderijboiler Agri HR Energy Solar


Op de afbeelding ziet u een Agri HR ENERGY met RVS voorraadvat, naverwarmer, thermische zonnecollectoren in combinatie met 1 radiator of vloerverwarming. Verschillende typen collectoren zijn mogelijk, waaronder heatpipes en vlakkeplaatcollectoren. Deze panelen zijn te combineren met elk type Remon Boerderijboiler. 

Wilt u meer informatie over onze boerderijboilers? Neem dan contact met ons op via info@remon.com of bel 0594-648080.

Symen en Jenny Arendz uit De Veenhoop

Ook Symen Arendz en Jenny Arendz-Hartlief uit De Veenhoop werken met zo’n nieuwe duurzame boiler. “Wij waren nooit erg tevreden over onze oude boiler. Hier zat een waakvlam in die vaak uitsloeg waardoor we vaak geen heet water hadden. Ook waren die boilers na een aantal jaren alweer aan vervanging toe en verbruikten ze veel gas. Toen we hoorden dat Remon ook warmwatersystemen verkocht, hebben we gebeld”, vertelt Symen Arendz. “We hebben al sinds 1997 bronwater van Remon en wisten dus dat we kwaliteit konden verwachten. De technische adviseur van Remon heeft ons vervolgens goed voorgelicht waardoor we het juiste systeem konden kiezen. Inmiddels draait onze boerderijboiler al een jaar naar volle tevredenheid.”

Symen en Jenny Arendz uit De Veenhoop Melkveehouderij

Ontvang maandelijks tips om uw bedrijfsresultaat te verbeteren