Bel mij terug

Remon Boerderijboiler AGRI HR ENERGY SOLAR (all electric)

AGRI HR ENERGY Solar (all electric)De Remon Boerderijboiler AGRI HR ENERGY Solar is een uniek zonneboilersysteem voor heet water in de melkveehouderij. Dit toestel verwarmt in een groot deel van het jaar het water gebruiksklaar op 60°C en verhit dit pas tot 85°C wanneer u het nodig hebt. Alleen de manier waarop dit gebeurt verschilt met onze andere boilers: in plaats van met gas, wordt het water in de boiler tot 60°C verwarmd door een thermische zonnecollector. Met een slim laadsysteem (elektrisch element) wordt alleen de bovenste helft van de boiler verhit naar 85°C. Zo heeft u altijd genoeg water op de juiste temperatuur voor het voorspoelen en reinigen van de melkleiding en de melktank, en bespaart u fors op uw energiekosten tot wel 65%!

HeatpipesGeschikt voor vlakkeplaatcollector en heatpipes

De Remon Boerderijboiler AGRI HR ENERGY Solar kan zijn energie halen uit een vlakkeplaatcollector, maar er kunnen ook heatpipes worden aangesloten. Deze techniek houdt warmte ook bij een lage buitentemperatuur extreem goed vast. Afhankelijk van de ruimte op uw dak kan de basistemperatuur van 60°C volledig worden opgewekt door de zon. En op zonnige dagen hebt u aan heatpipes genoeg om uw melkveehouderij volledig van heet water van 85°C te voorzien.

Heatpipes 

Alle benodigde energie voor uw heet water zelf opwekken via de zon, ongeacht het weer? Sluit uw Remon Boerderijboiler dan aan op onze heatpipes. Deze innovatieve collectoren houden de warmte van de zon ook bij een lage buitentemperatuur extreem goed vast. Zo behaalt u zowel in de zomer- als in de winterperiode een zeer hoog rendement. Zelfs bij temperaturen ver onder nul wordt uw water bij voldoende straling nog verwarmd.

Uw voordeel 

  • Milieuvriendelijke, duurzame oplossing
  • Lagere energierekening voor heet water
  • Minimale stilstandsverliezen
  • Geen kalksteen meer door lagere constante temperatuur
  • Tot vijf keer langere levensduur dan oude systemen
  • Komt in aanmerking voor diverse subsidies (EIA, KIA, ISDE)
Werkingsprincipe 

Remon Boerderijboiler Agri HR Energy Solar


Op de afbeelding ziet u een Agri HR ENERGY met RVS voorraadvat, naverwarmer, thermische zonnecollectoren in combinatie met 1 radiator of vloerverwarming. Verschillende typen collectoren zijn mogelijk, waaronder heatpipes en vlakkeplaatcollectoren. Deze panelen zijn te combineren met elk type Remon Boerderijboiler. 

Wilt u meer informatie over onze boerderijboilers? Neem dan contact met ons op via info@remon.com of bel 0594-648080.

Maatschap Kamstra-De Vries uit Twijzelerheide

Familie Kamstra- de Vries uit Twijzelerheide maakt sinds enkele maanden gebruik van een energiezuinige boerderijboiler. “Vorig jaar hebben wij een elektrische boiler aangeschaft. Al snel bleek dat deze niet aan de gevraagde capaciteit kon voldoen. Na het schoonspuiten van de melktank was al het hete water op. Ook de stroomkosten liepen hoog op. Wij zijn al 25 jaar klant van Remon en de keus om een energiezuinige boerderijboiler aan te schaffen was dan ook snel gemaakt. Doordat het water niet constant op 85°C hoeft te worden bewaard wordt er flink op gas bespaard. Daarnaast treedt er minder kalkafzetting op in het voorraadvat."

Maatschap Kamstra-De Vries uit Twijzelerheide Melkveehouderij

Ontvang maandelijks tips om uw bedrijfsresultaat te verbeteren