Bel mij terug

RemonControler

RemonControler

Maximale besparing én gemak met innovatieve boerderijboiler

Een innovatie waarbij het niet alleen om technische verbetering van de boerderijboiler gaat, maar ook om positieve ontwikkelingen op het gebied van interactie en gemak voor de melkveehouder.

Remon Controler

Veel boilers bij melkveehouders houden het water in de boiler de hele dag op 85 graden met als gevolg een torenhoge gasrekening en korte levensduur van de boiler. Remon Waterbehandeling uit het Groningse Marum heeft daarom een energiezuinige boerderijboiler met zonnecollectoren ontwikkeld. Deze boiler houdt het water constant op 60 graden, waardoor je altijd warm water tot je beschikking hebt. Het water wordt pas verwarmd naar 85 graden als de melkleiding en melktank doorgespoeld gaat worden. Hierdoor wordt heel veel energie bespaard. De boiler werkt op gas, energie van de zonnepanelen, windmolen energie én warmte terug winning van de melk in de melkkoeltank. Mocht je overigens als melkveehouder in de toekomst verplicht van het gas af moeten, dan wordt er eenvoudig een verwarmingselement bij geplaatst en dan heb je een elektrische boiler. Daar is In het ontwerp van deze innovatieve boerderijboiler al rekening mee gehouden!

Volledige controle

Maar dat is nog niet alles. Alle gegevens over deze boerderijboiler worden digitaal geregistreerd en verwerkt tot informatie die je als melkveehouder op ieder moment volledige controle geeft, via elk apparaat op een zeer gebruiksvriendelijke manier. Deze bewezen betrouwbare digitale techniek wordt door Remon Waterbehandeling al op grote schaal toegepast op hun bronwaterinstallaties en nu dus ook op deze innovatieve boerderijboiler.

Controleren en bedienen op afstand

Deze boerderijboiler die de naam “RemonControler®” heeft meegekregen, is uitgevoerd met een groot kleurentouchscreen. Dit scherm wordt eenvoudig via internet gekoppeld aan een tablet, laptop of pc, waardoor het mogelijk is om alle functies ook op afstand te monitoren en te bedienen. Het hoofdscherm laat een real time kleurenbeeld zien met alle actuele gegevens van de boiler, waaronder ook het rendement van de zonnepanelen. Via het scherm is het mogelijk om de boiler optimaal in te stellen voor het maximale rendement, maar ook om storingen te signaleren én zelf op te lossen. Complexe storingen kunnen direct doorgestuurd worden naar de storingsdienst van Remon, die de storing kunnen analyseren en zo mogelijk al kunnen oplossen door op afstand in te loggen op de RemonControler®. Ook het werkelijke waterverbruik per dag of periode wordt overzichtelijk op het scherm weergegeven.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met de RemonControler® ben je als melkveehouder helemaal klaar voor de toekomst. Dus als u meer wil weten over de RemonControler® en de toepasbaarheid er van op uw melkveebedrijf, maak dan een afspraak met een vaktechnische adviseur van Remon die u geheel vrijblijvend en optimaal kan informeren over alle mogelijkheden van deze innovatieve boerderijboiler.

Ontvang maandelijks tips om uw bedrijfsresultaat te verbeteren