Bel mij terug

Boerderijboilers

Speciaal ontwikkeld voor melkveehouders, de Remon Boerderijboilers

Een ouderwetse boiler houdt het water gedurende de gehele dag 24/7 op 85°C. En dat terwijl u maar een paar uren per dag heet water nodig heeft voor het reinigen van de melktank en de leidingen. Remon heeft daarom nu een boerderijboiler ontworpen waarin het water alleen verhit wordt naar 85°C wanneer u het nodig heeft. Hiermee bespaart u tot wel 90% op uw gasverbruik!

Onze boerderijboiler is speciaal ontworpen om zo energiezuinig mogelijk water te verhitten voor het reinigen van melkleidingen, melkrobots en de melktank in melkveehouderijen. Het water wordt hierbij standaard op 60°C gehouden, om pas verder te worden verhit wanneer u dit wilt. Hierdoor realiseert dit systeem een besparing tot wel 90% ten opzichte van ouderwetse direct gestookte boilers. En doordat er op lagere temperatuur nauwelijks kalkafzetting is, gaat onze boiler veel langer mee.

  • hoog rendement, korte terugverdientijd
  • extreme besparing op uw energierekening
  • geen stilstandsverliezen
  • geen kalksteen meer door lagere constante temperatuur
  • tot 5 keer langere levensduur dan traditionele boilers
  • tot 910 liter heet tapwater per uur (60 tot 85°C)
  • geheel uit RVS opgebouwd, geen kans op roestvorming
  • subsidies mogelijk (EIA, KIA en ISDE)

Onze modellen

EcoCompact
De ideale keus voor melkveehouderijen die een betrouwbare, energiezuinige oplossing zoeken om hun melkinstallatie te reinigen en weinig ruimte beschikbaar hebben. Door zijn compacte afmetingen past de Remon EcoCompact eenvoudig op de plaats van uw oude gasboiler, ongeacht de diameter van uw gastoevoerleiding. Lees meer over de EcoCompact.

Agri HR Energy
Dankzij een innovatief HR-doorstroomtoestel houdt de Remon boerderijboiler Agri HR Energy de watervoorraad constant op 60°C. De ideale temperatuur voor algemeen gebruik. Pas als u heet water nodig hebt wordt er razendsnel naverwarmd tot 85°C. Zo bespaart u tot wel 45% op uw energieverbruik! Lees meer over de Agri HR Energy.

Agri HR Energy Solar
Dit is een unieke zonneboiler voor heet water in de melkveehouderij. In plaats van met gas wordt het water in de boiler tot 60°C verwarmd door een thermische zonnecollector. Met een slim laadsysteem wordt alleen de bovenste helft van de boiler verhit naar 85°C. De Agri HR Energy Solar kan zijn energie halen uit een vlakkeplaatcollector. Ook kan de zonneboiler worden aangesloten op onze heatpipes. Deze innovatieve collectoren houden de warmte van de zon ook bij lage buitentemperaturen extreem goed vast. Zo behaalt u zowel in de zomer als in de winter een zeer hoog rendement. Lees meer over de zonneboiler.

Boerderijboilers combineren met uw melkrobot

Boerderijboiler icm melkrobot
Klik op de afbeelding voor een vergroting

De melkrobot is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de melkveehouderij. Hoewel deze machine u veel werk uit handen kan nemen, helpt deze niet mee als het gaat om uw energierekening. Een melkrobot is continu actief en heeft een veel kleiner verwarmingssysteem dan een gangbare elektrische boiler of gasboiler. Hierdoor verbruikt een melkrobot aanzienlijk meer energie dan conventionele melksystemen.
Dit kan anders! Door uw melkrobot direct te voeden met voorverwarmd water uit uw energiezuinige Remon Boerderij boiler. Deze is standaard uitgerust met schakelopties voor het voeden van melkrobots. Zo hoeft de energieverslindende boiler van uw robot een stuk minder hard te werken. Hierdoor kunt u direct veel geld en energie besparen. De Remon Boerderijboilers zijn eenvoudig aan te sluiten op ieder type melkrobot, van DeLaval en Lely tot Merlin en SAC.

Boerderijboiler met WTW Duovat


Boerderijboiler met WTW duovat
Onze boerderijboilers zijn eenvoudig aan te sluiten op uw koelmachine met warmte terugwin installatie. Zo kunt u de warmte uit uw melk benutten voor het opwarmen van uw reinigingswater én de vaak energieverslindende ingebouwde boiler van uw WTW-installatie omzeilen. Op de afbeelding ziet u een AGRI HR ENERGY boiler met RVS duovat, naverwarmer in combinatie met met 1 radiator of vloerverwarming. Het duovat is een combinatie van een WTW-vat met een traditioneel boilervat: bovenin het vat zit genoeg heet water voor het spoelen van de melkinstallatie, onderin wordt het vat geladen door uw koelmachine. Door deze combinatie in één vat wint u ruimte en bespaart u flink op de kosten voor aanschaf en montage. 

CV-aansluitset
In de nabijheid van de boerderijboiler kan er 1 radiator worden aangesloten voor bijvoorbeeld het verwarmen van een kantoor, verwarmen van de melkput of het vorstvrij houden van een bepaalde ruimte.

ReController
Maak uw energieverbruik echt slim! Met de Remon ReController krijgt u via uw smartphone of tablet eenvoudig en realtime inzicht in de prestaties van uw boerderijboiler, via tal van gegevens zoals draaiuren en temperatuur.

Subsidiemogelijkheden

Investeren in uw bedrijf is altijd een slimme keuze, zeker als deze investering zichzelf snel terugbetaalt. Door diverse subsidieregelingen van de overheid is investeren in een duurzame boerderijboiler van Remon nu nog interessanter geworden. Lees meer over de subsidiemogelijkheden

Maatschap Kamstra-De Vries uit Twijzelerheide

Familie Kamstra- de Vries uit Twijzelerheide maakt sinds enkele maanden gebruik van een energiezuinige boerderijboiler. “Vorig jaar hebben wij een elektrische boiler aangeschaft. Al snel bleek dat deze niet aan de gevraagde capaciteit kon voldoen. Na het schoonspuiten van de melktank was al het hete water op. Ook de stroomkosten liepen hoog op. Wij zijn al 25 jaar klant van Remon en de keus om een energiezuinige boerderijboiler aan te schaffen was dan ook snel gemaakt. Doordat het water niet constant op 85°C hoeft te worden bewaard wordt er flink op gas bespaard. Daarnaast treedt er minder kalkafzetting op in het voorraadvat."

Maatschap Kamstra-De Vries uit Twijzelerheide Melkveehouderij

Ontvang maandelijks tips om uw bedrijfsresultaat te verbeteren