Bel mij terug

Papier- en kartonindustrie

Papier- en kartonindustrie

Water speelt een belangrijke rol in de productie van papier. Water wordt gebruikt in alle belangrijke processtappen, zoals grondstoffen preparaat (b.v. pulpen en bleken) en in de papiermachines. Water wordt ook gebruikt voor koeling, transport van materiaal, machinereiniging, het genereren van stoom voor gebruik in zowel de thermische als mechanische processen, alsmede het opwekken van elektriciteit op locatie.

Pulp vormt de basis van papier. Op het moment dat de pulp op de zeef van de papiermachine wordt gespoten bestaat de pulp voornamelijk uit water. De verhouding is 1 procent papiervezel tegenover 99 procent water. Water is niet alleen onderdeel van het papier zelf, het functioneert ook als transportmiddel voor de vezels tijdens de productie.

Een hoog ijzer en mangaan gehalte zorgt ervoor dat het papier verkleurt. Remon zorgt ervoor dat het mangaangehalte van uw water maximaal 0,05 mg/l is en het ijzergehalte maximaal 0,1 mg/l.

Op dit moment wordt in Nederland zo’n 80% van het papier na gebruik gerecycled. Het oude papier wordt gesorteerd aangeleverd, afhankelijk van het product dat er van gemaakt moet worden. In de pulper (stalen kuip met rotor) wordt het oude papier vervezeld middels toevoeging van water en eventueel chemicaliën. In dit proces wordt enorm veel water gebruikt.

Naast het feit dat gezuiverd bronwater van hoogwaardige kwaliteit is, is grondwater een stuk voordeliger dan leidingwater. 

Wat zijn de voordelen van een waterzuiveringssysteem van Remon?

  • Water van hoogwaardige kwaliteit komt de kwaliteit van het eindproduct ten goede
  • Langere levensduur van de installaties
  • Geen verstopping van leidingsystemen
  • Kalkvrij water
  • Lage kosten in vergelijking met leidingwater

Bekijk hier onze werkwijze

Besparen op uw waterkosten

Als u meer dan 1.000 m³ per jaar verbruikt dan is het voor u als grootverbruiker al de moeite waard om over een investering na te denken. U kunt flink geld besparen met een eigen waterbron! Wilt u ook lage kosten en hoogwaardige kwaliteit water? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ontvang maandelijks tips om uw bedrijfsresultaat te verbeteren