Bel mij terug

Gesloten aardwarmte bronsysteem

Gesloten bronsysteem aardwarmte VBWW

De meest voorkomende oplossing voor het gebruik van aardwarmte zijn de verticale gesloten bronsystemen. Hierbij wordt tot op zeer grote diepte een verticale bodemwarmtewisselaar (VBWW) , de bekende U-lus, geplaatst waarmee door circulatie van vloeistof (glycol soort) warmte wordt getransporteerd naar de warmtepomp. De gesloten verticale bodemwarmtewisselaar heeft een zeer aantrekkelijk rendement. Door dieper te boren worden hogere aanvoertemperaturen behaald en in de meeste gevallen blijkt dieper boren voordeliger te zijn. Remon Aardwarmte verzorgt gesloten bronsystemen met vbww tot een diepte van 300 meter. De temperatuur in onze aarde neemt met iedere 100 meter circa 3 graden Celsius toe. Onze vakbekwame medewerkers zijn opgeleid om te werken met het softwareprogramma Earth Energy Designer EED, hierdoor kan er door Remon Aardwarmte een betrouwbare geothermische opname- en afgifteberekening worden afgegeven.

Gesloten bronsystemen aanleggen is maatwerk

Bij de keuze van een aardwarmte systeem is er onderscheid te maken tussen een open en een gesloten bodemenergiesysteem. De keuze hangt af van vele factoren, denk hierbij o.a. aan locatie, bodemgeschiktheid, vermogensbehoefte etc.

Voordelen van een VBWW gesloten bronsysteem

Voordelen van een diepe gesloten aardwarmte installatie zijn:

  • Hogere aanvoertemperatuur, hogere rendementen
  • Meer vermogen, minder bodemwarmtewisselaars
  • Minder opstelkosten
  • Aanzienlijke levensduur
  • Meer koelvermogen
  • Minder terrein benodigd, minder terreinbelasting
  • Zeer goede prijs – kwaliteitverhouding

De gesloten bodemenergie systemen worden bij zowel kleine als grote vermogensvragen aangelegd, waardoor eindgebruikers zich verzekeren van een uiterst bedrijfszekere en duurzame aardwarmte installatie.

Het ontwerp, de realisatie/uitvoering en de oplevering van gesloten bronsystemen worden verzorgd conform alle voorschriften, waarbij u ook tijdens het traject mag rekenen op een optimale projectbegeleiding. En uiteraard standaard 25 jaar garantie.

Remon Aardwarmte BV heeft een KOMO keurmerk conform BRL 5219 op onze VBWW! Remon heeft hierin een vooraanstaande positie in de markt wat betreft de constante, hoge kwaliteit van de verticale bodemwarmtewisselaars. 

Uiteraard verrichten wij ook onderhoud aan alle voorkomende bodemenergiesystemen. 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 0594-648080 of via info@remon.com

Feike Sienema te Opende

Ik heb gekozen voor een gesloten bronsysteem (2 x 170 meter diep) van Remon en ben er zeer tevreden over. Remon is een betrouwbaar bedrijf, dit merkte ik zowel door de goede begeleiding bij de verkoop, als bij het installeren en boren. Men gebruikte professionele apparatuur en alles werd netjes opgeleverd.

Feike Sienema te Opende Zonwering de Vries

Ontvang maandelijks tips om uw bedrijfsresultaat te verbeteren